Kudonta

Olen toiminut Taito Lapilla käsityöalan erikoisneuvojana vuodesta 2017 ja olen työssäni suunnitellut satoja loimia ja sidospintoja. Tässä pieni katsaus omiin suosikkeihini vuosien varrelta!

Tyrsky -huivi - Taito-lehti

Kudottu Tyrsky -huivi - Taito-lehti 6/22 - Karoliina Erkinjuntti - Kuva Sonja Karlsson
Kudottu Tyrsky -huivi - Taito-lehti 6/22 - Karoliina Erkinjuntti - Kuva Sonja Karlsson
Kudottu Tyrsky -huivi - Taito-lehti 6/22 - Karoliina Erkinjuntti - Kuva Sonja Karlsson

Kuvat: Sonja Karlsson

Tyrsky -kudottu kaulahuivi

Tämä merenkuohuista inspiraatonsa saanut Tyrsky-huivi kudotaan kangaspuilla. Lämmin huivi lämmittää kovimpiakin merituulia vastaan. Muunneltu toimikassidos luo huiviin elävän pinnan, joka tuo mieleen meren aallokon ja on lisäksi sidoksena joustava ja taipuisa sekä laskeutuu kauniisti kaulalla.

Liukuväriloimi tuo vivahteikkuutta, jolla tavoittelin vaihtelua meren vaaleista pintavesistä tummiin syvyyksiin. Mohairlangalla tehostetut raidat taas muistuttavat vaahtopäistä.

Suunnittelin ohjeeseen kaksi versiota huivista.

Ohje tähän Tyrsky -huiviin löytyy Taito-lehden numerosta 6/22.

Rovaniemi -kudottu kaulahuivi - Taito Lappi

Rovaniemi -kudottu kaulahuivi

Rovaniemi -kudottu kaulahuivi syntyi yhteistyössä toisen paikallisen suunnittelijan Marjo Hiilivirran kanssa. Rovaniemi -huivi on saanut inspiraationsa Rovaniemen kansallispuvun hamekankaan raitarytmistä ja värityksestä. Huivi ei kuitenkaan ole kansallispuvun virallinen osa vaan päivittäiseen käyttöön tarkoitettu asuste, joka käy sekä miehille että naisille.

Tämän huivin voit joko kutoa itse Taito Lapin kutomossa Rovaniemellä, tai ostaa valmiina Taito Lapin myymälästä tai verkkokaupasta.

Jos olet kiinnostunut kutomaan Rovaniemi -huivia, ota yhteyttä Taito Lappiin sähköpostilla toimisto(at)taitolappi.fi, tai numeroon 0406800101.

Peräpohjola -kudottu kaulahuivi - Taito Lappi

Peräpohjola -kudottu kaulahuivi

Peräpohjola -huiviloimi syntyi sisarhuivina Rovaniemi -huiville. Se suunniteltiin yhteistyössä Laura Laivamaan ja Minna Vittikkon kanssa. Huivia voi kutoa Taito Lapin Rovaniemen ja Pellon kutomoissa. Jos huivin kutominen kiinnostaa, kysy lisää Taito Lapin kutomoista!