Väitöskirjaani liittyvä näyttely Kannanottoja kankaalla esillä Lapin yliopistolla

Väitöskirjaani liittyvä näyttely Kannanottoja kankaalla esillä Lapin yliopistolla


Maanantaina 29.4. juhlittiin väitöstutkimukseeni liittyvän Kannanottoja kankaalla -kuosinäyttelyni avajaisia. Kiitos kaikille, jotka vierailitte avajaisissa. Kiitos kaikista ihanista kohtaamisista, palaute kuoseista oli liikuttavaa! <3

Näyttely esittelee suunnittelemiani digitaalisesti painettuja ja jacquard-kudottuja kantaaottavia kankaita. Kankaat on toteutettu yhteistyössä suomalaisten tekstiilialan yritysten Printscorpion ja Annala Oy:n kanssa. Teosten ompelusta ovat vastanneet Rovaniemen koulutuskuntayhtymä REDUn opiskelijat Santeri Koskenranta, Sanni Riekki, Miska Peipponen ja Suvi Parikka. Nojatuolin on verhoillut paikallinen verhoilija Verhoomo Minka. 

Väitöstutkimuksessani selvitän, miten kuosisuunnittelun avulla voidaan ottaa kantaa ajankohtaisiin arktisella alueella tapahtuviin ilmiöihin, kuten ilmastonmuutokseen tai luontokatoon.

Näyttely on avoinnna 8.5. asti galleria Kilossa, Lapin yliopistolla. Näyttely on avoinna arkisin klo 8-19.30. Viikonloppuisin ja arkipyhinä näyttely on suljettu.

Näyttely on myös osa väitöstutkimukseni aineistonkeruuta. Näyttelyn yhteydessä näyttelykävijät voivat vastata kyselyyn kuosien kantaaottavuudesta. Käykää kurkkaamassa, vastailemassa kyselyyn ja kirjoitelkaa mulle terkkuja vieraskirjaan. <3

Voit lukea lisää näyttelystäni Lapin yliopiston sivuilta.

Takaisin blogiin

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.